Sweet Bonanza slot

Sweet Bonanza slot logo

Sweet Bonanza slot

4.2/5

Onze score

Gebruiksvriendelijkheid
85%
Return to Player (RTP)
96%
Spelbeleving
83%
Spelbonus
80%
Mobiel speelbaar
80%


Vrolijk, spannend en met een fantasierijk thema: enkele woorden die het spel Sweet Bonanza goed omschrijven. Het is een spel dat op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, maar waar toch nog de nodige uitdaging in zit. Bij het spelen van deze game hebben spelers veelal een portie geluk nodig om de juiste combinaties te maken. Deze combinaties kunnen leiden tot een opeenvolging van reacties, waarbij een speler zijn eventuele winst omhoog ziet gaan. 

Het spel is midden 2019 ontwikkelt door Pragmatic Play en wordt inmiddels volop gespeeld. Door het gebruik van kleurrijke snoepjes en fruitsoorten krijgt het spel een leuke en frisse uitstraling, wat spelers zeker uitnodigt om deze game te spelen, al kan het op sommige spelers ook iets té kinderachtig overkomen, waardoor deze juist afhaken.

De winst vormt natuurlijk een belangrijke factor om al dan niet voor een bepaald spel te gaan. Met het percentage van de inzet dat bij een spel uitgekeerd wordt aan de spelers, zit het bij de Sweet Bonanza slot wel goed. De RTP ligt namelijk boven het gemiddelde van 96%. 

Over de ontwikkelaar van Sweet Bonanza: Pragmatic Play

De ontwikkelaar van deze game kent zijn bestaan sinds 2015. Sindsdien is deze enorm gegroeid en behoort de game gigant inmiddels tot de groep zeer bekende en geduchte spellen makers.

Pragmatic Play heeft al tal van spellen op de markt gebracht in tientallen landen, waarbij het de mogelijkheid biedt om spelgegevens van gebruikers goed in kaart te brengen voor afnemende gok bedrijven. Tegelijkertijd hecht het bedrijf grote waarde aan spelersbescherming en zet het zich onder andere in voor het voorkomen van gokverslaving.

Een zeer bekende gokkast van deze ontwikkelaar is Wolf Gold, dat dankzij het grote succes al snel opgevolgd werd door Mustang Gold. Ook spellen, zoals 8 Dragons en Queen of Atlantis zijn bekende toppers van deze spelprovider. De spellen van Pragmatic Play kenmerken zich allen door een sprekend, eigen thema en leuke, niet al te complexe features. Beide zaken die absoluut hebben bijgedragen aan de mate waarin zij aan populariteit gewonnen hebben.

Hoe werkt de Sweet Bonanza slot?

Het spel heeft een opbouw die niet al te ingewikkeld is. Met een speelveld van 6×5 blijft het overzichtelijk. Wanneer spelers hun inzet bepaalt hebben, kunnen ze al snel aan de slag. De verschillende symbolen hebben elk hun eigen waarde. Zo kan de inzet twee keer verdubbeld worden, maar met een goed resultaat ook zelfs vijftig keer. Wanneer er acht dezelfde symbolen verschijnen, heeft een speler te maken met een winnende combinatie. Er zullen na elke spin nieuwe symbolen in het speelveld komen, waardoor er weer nieuwe kansen ontstaan.

Uiteindelijk gaat het om het zogeheten scatter symbool: een lolly. Spelers moeten proberen om minstens drie van deze symbolen te draaien. Als dit gebeurt, krijgen zij toegang tot gratis spins en met vier van deze symbolen zal het bonusspel gespeeld kunnen worden. Er komen dan bommen op het veld die als vermenigvuldiger ingezet worden.

Wat zijn de features van Sweet Bonanza?

In de Sweet Bonanza slot vind je twee soorten features. Als eerste de tumbling reels. Hierdoor kunnen spelers in één beurt meerdere winsten pakken. Nieuwe symbolen vallen van bovenaf in het spel, waardoor perfecte combinaties kunnen ontstaan en zodoende op hun beurt weet plaats te maken voor nieuwe symbolen die tot een winnende combinatie kunnen leiden.

Een andere feature van de Sweet Bonanza slot is de gratis spins bonus. Om deze te activeren, is het noodzakelijk dat een speler vier lolly’s draait. Na een spin krijgt een speler een vermenigvuldiger in beeld, waarmee de behaalde score van die betreffende spin vermenigvuldigd wordt.

Wat zijn de symbolen van Sweet Bonanza?

In de Sweet Bonanza slot komen diverse symbolen naar voren, elk met hun eigen waardering. Zo kunne spelers een aantal gekleurde snoepjes vinden:

– rode hartjes, waarmee 50 keer de inzet verdient kan worden

– paarse vierkantjes die staan voor een winst van 25 keer de inzet

– groene vijfhoeken geven 15 keer de inzet aan

– blauwe rechthoeken vermenigvuldigen de inzet met 12 keer

Ook komen spelers fruitsoorten tegen die de inzet vermenigvuldigen, te weten: appels (10x), perziken(8x), meloenen (5x), druiventrossen (4x) en bananen (2x). Zoals eerder genoemd, kan een speler dus ook lolly’s tegenkomen, die nodig zijn om tot de extra’s van het spel te komen.

Bekijk ook eens de Random Runner en Starburst gokkast.

Conclusie

Dat de Sweet Bonanza slot zo populair is, is natuurlijk niet voor niets. Het spel leent zich perfect voor zowel de ervaren speler als de nieuwkomer binnen de wereld van dit soort games. Het spel is dan ook erg gebruiksvriendelijk. Het uiterlijk mag er op het eerste gezicht ietwat kinderlijk uitzien, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat dit het spel juist toegankelijk maakt. 

Kijkend naar de spelbeleving op zich, dan is dit een spel dat in zijn eenvoud toch voor de nodige spanning zorgt. Het is bovendien prettig dat dit spel ook mobiel gespeeld kan worden, wat de toegankelijkheid eveneens vergroot. Het feit dat er een spelbonus mogelijk is, maakt dat er meer uit te halen valt dan in eerste instantie gedacht wordt. Ook biedt het de kans op meer of een grotere winst. Absoluut iets wat de spanning er zodoende meer inbrengt. 

Daarnaast is de RTP bij een spel één van de dingen waar een speler al snel naar kijkt. Bij dit spel ligt dit op 96,51%. Dit zorgt dat het een aantrekkelijk spel is om op zijn minst eens te proberen. De drempel is laag omdat deze gokkast gratis is te spelen.

Sweet Bonanza slot logo

Sweet Bonanza slot

4.2/5
Gebruiksvriendelijkheid
85%
Return to Player (RTP)
96%
Spelbeleving
83%
Spelbonus
80%
Mobiel speelbaar
80%

Veelgestelde vragen

De RTP van de Sweet Bonanza slot is 96,51%. Dit is hoger dan gemiddelde, dat op 96% ligt. Wordt er dus € 100-, ingezet, dan ziet een speler hier gemiddeld € 96,51 weer van terug.

Het is mogelijk om dit spel gratis te spelen. Met een online- en mobiele versie kunnen spelers het puur voor hun plezier doen. Als online gokkers echt geld willen inzetten kan dit natuurlijk ook.

Het spel maakt gebruik van snoep- en fruitsymbolen om de inzet te vermenigvuldigen. De snoepjes hebben een hogere waarde dan het fruit, waarbij de banaan het minst oplevert, gevolgd door de druiventrossen, de meloenen, perziken en tot slot de appels. Bij de snoepjes zijn de rode het meeste waard, gevolgd door de groene, paarse en met de laagste waarde de blauwe snoepjes. De lolly kan een speler een bonusspel opleveren.

Het spel is onder veel ervaren spelers en nieuwkomers al snel favoriet om meerdere redenen. Zo biedt het een maximale prijs van 21.100 keer de inzet, wat fors is. Daarnaast zitten er regelmatig re-spins in het spel, wat voor diverse kettingreacties zorgt. Tot slot maken de aanwezige features het spel een geliefde keuze.

De maximale inzet per keer bedraagt vijftien euro. Met een hoogst haalbare winst van 21.100 keer de inzet van een speler, ligt de maximale winst op € 316.500-,.