Twin Spin Deluxe

Het is altijd de vraag of een remake van een slot niet een slap aftreksel is van het origineel. Bij de Twin Spin Deluxe van NetEnt is dat enigszins het geval. Twin Spin Deluxe is een gokkast waar veel bezoekers van online casino’s met veel plezier op spelen, maar het is toch net niet zo leuk als de originele Twin Spin. Met deze gokkast kun je best een leuke winst opstrijken, maar NetEnt heeft echt een kans laten liggen om het spel een lekkere upgrade te geven en te voorzien van extra features, betere graphics en een wat interessanter bonussysteem.

Informatie over Twin Spin Deluxe

Twin Spin Deluxe is een product van spelontwikkelaar NetEnt. Het is een vervolg op de klassieker Twin Spin, ook van NetEnt. Het spel valt in de categorie online gokkasten. Het werkt op basis van het Cluster Plays mechanisme. Er wordt niet meer gewerkt met winlijnen, maar met winnende clusters van symbolen, in combinatie met de Twin Reels uit de oude versie, die intact zijn gelaten. Het uitkeringspercentage van Twin Spin Deluxe is 96,6 procent. De minimale inzet is € 0,10 en de maximale inzet is € 100. De hoofdprijs is € 100.000.

De werking van Twin Spin Deluxe

Het is een misschien een beetje wennen dat er geen winlijnen meer zijn, maar na een paar spins heb je wel door hoe het Cluster Pays systeem werkt. Er wordt gespeeld op een vlak met vijf rollen. Die hebben elk zes symbolen. Dat betekent dat er maximaal 30 dezelfde symbolen kunnen verschijnen. Bij het Cluster Pays systeem zijn er winnende combinaties bij 9 of meer symbolen. De symbolen zijn uitgevoerd in een fraaie ouderwetse stijl, die je misschien wel retro mag noemen. Het zijn de bekende symbolen op fruitautomaten, zoals zevens, BAR en kersen. Maar bij Twin Spin Deluxe zie je ook klokken, rode zevens en diamanten.

Twin Reels

Eén van de leuke onderdelen van de originele Twin Spin waren de Synchronised Reels, ook wel de Twin Reels genoemd. Gelukkig zijn die nog steeds onderdeel van de Twin Spin Deluxe. Ze lijken zelfs een integraal onderdeel te zijn geworden van het Cluster Pays systeem. Een Twin Reel is een rol met allemaal dezelfde symbolen. Bij elke spin vallen minstens twee en maximaal vijf rollen naast elkaar. Dat heeft uiteraard effect op de grootte van de clusters. Als je het geluk hebt dat er 3 rollen naast elkaar vallen met elk 6 diamanten heb je dus 18 identieke symbolen. Dat betekent een flinke score van de Twin Spin Deluxe.

Inzetten berekenen

De prijzen die je met Twin Spin Deluxe kunt winnen zijn fors, maar je moet wel even doorkrijgen hoe je een inzet moet plaatsen. Eerst worden de muntwaarde en het bet level bepaald. De totale inzet per spin moet je uitrekenen. Dat is 10 keer het bet level, wat vervolgens wordt vermenigvuldigd met de waarde van een munt. Voor het bet level kun je kiezen uit waarden tussen 1 en 10 en de muntwaarde kan worden gekozen tussen € 0,01 en € 1. Bet level 8 wil dus zeggen dat je 8 keer zoveel inzet en automatisch 8 keer zulke hoge prijzen wint.

Flinke prijzen bij de Twin Spin Deluxe

Als het aankomt op de hoogte van de te winnen prijzen is er niets dan lof over de uitbetalingstabel. Die is progressief, doordat een grote cluster van waardevolle symbolen een hoge prijs oplevert. Daarom wordt de Twin Spin Deluxe geschaard onder de hoge variantie gokkasten. Als je bijvoorbeeld een cluster van 30 keer de diamant op je scherm krijgt, win je 10.000 credits per bet level. Bij een maximum bet level van 10 en een maximale muntwaarde van € 1 komt het er op neer dat je dan € 100.000 wint, de hoofdprijs van Twin Spin Deluxe.

Grote kans op winst

Vergeleken met de originele Twin Spin is het spelen van Twin Spin Deluxe wel een stukje spannender. Pas als de laatste rol is gestopt met draaien weet je of je een prijs hebt gewonnen. De oude Twin Reels zijn vooral verantwoordelijk voor die spanning. Want er kunnen niet twee, of drie identieke rollen naast elkaar stoppen, maar ook vier of vijf. In dat geval heb je kans op een hoge prijs, vooral met waardevolle symbolen op de reels. Maar ook met minder hoge symbolen kun je nog altijd een leuke prijs winnen. Dat gebeurt best vaak, in elk geval vaker dan bij de originele Twin Spin.

Combinatie van systemen bij Twin Spin Deluxe

De gedachte van NetEnt om het Cluster Pays principe te combineren met de Twin Spins is niet zo’n vreemde. Beide systemen passen goed bij elkaar en lijken elkaar zelfs aan te vullen. Met een uitkeringspercentage van 96,6 procent is er ook niets af te dingen op de te winnen bedragen. Spelers die graag met grote regelmaat leuke prijzen winnen en daar de tijd voor willen nemen, zullen zich met deze Twin Spin Deluxe prima vermaken. Want na een aantal uren spelen kun je in de meeste gevallen wel minstens enkele tientjes winst maken.

Gebrek aan amusement

Spelers die waarde hechten aan speelplezier zullen aanzienlijk minder enthousiast zijn over Twin Spin Deluxe. Want het amusement dat door de combinatie van Cluster Pays en Twin Spins wordt geboden valt tegen. Waardoor dat precies komt is niet helemaal goed aan te wijzen. Beide systemen voldoen bij andere gokkasten immers uitstekend. Zelfs het effect van de Twin Reels valt in de praktijk tegen. Op één of andere manier was de originele versie veel sprankelender.

Conclusie Twin Spin Deluxe

De energie die in de ontwikkeling van deze game is gestoken is niet op de juiste manier ingezet. De grafische eigenschappen en prestaties zijn ronduit tegenvallend. Die zijn niet met dezelfde energie en fantasie zijn gemaakt als bij de originele versie van de game. Daardoor heeft Twin Spin Deluxe een wat vlakke uitstraling. Eigenlijk is dat het manco van de hele game. Misschien had NetEnt het spel voorafgaand aan de lancering wat kritischer moeten bekijken. Daarvoor moet het bedrijf ruimschoots voldoende knowhow in huis hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *